Bors craiovean

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4-5 gramezi de urzici (1/2 kg)
  • 203 legaturi de loboda ( 200 g)
  • 1/2 spanac
  • 1 capatana salata verde
  • 5-6 fire ceapa verde
  • 5-6 fire usturoi verde
  • 1 1/2 lingurita sare
  • 3 linguri de orez
  • 3 linguri ulei
  • 1 cana smantana
  • 1 l de bors
  • 3 oua
  • 1 legatura mare de leustean

Mod de preparare

se pune la fiert o oala de 5-6 l cu 3 l apa cu putina sare.Cand apa clocoteste se pune la fiert orezul ales si spalat.

Se curata si se spala bine capa, usturoiul, urzicile, loboda, spanacul si salata, apoi se adauga pe rand, mai intai ceapa si usturoiul tocate marunt, apoi cand acestea au dat cateva clocote se adauga si celelelte verdeturi tocate nu prea marunt.Cand totul este fiert se adauga ouale batute cu smantana si putina sare, uleiul, borsul si leusteanul tocat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise