Bors cu carne

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • carne (oase porc/lilieci de pasare, fara aripi/oase vita)
  • 1-2 morcovi
  • 2 cepe potrivite
  • 2 cartofi potriviti
  • 1 ardei gras (iarna puteti pune radacini-telina, patrunjel)
  • marar, patrunjel, leustean (+loboda/telina frunze)
  • taitei
  • 500 ml bors
  • 1 ou
  • bulion
  • sare
  • cimbru

Mod de preparare

Se pune carnea la fiert. Se adauga sare. In timp ce fierbe, se ia spuma; cand nu mai iese spuma murdara, se adauga ceapa tocata marunt. Apoi se adauga morcovii taiati cubulete mici si ardeii grasi taiati marunt.

Spre sfarsit (carnea sa fie aproape fiarta), se adauga cartofii taiati cubulete. Se pune verdeata dar se pastreaza leustean si pentru cand se opreste borsul. Se pun taiteii, o lingura-doua de bulion. Se sareaza apoi dupa gust si se adauga un varf de cutit de cimbru.

Cand s-au fiert cartofii si taiteii, se pune bors dupa gust. Daca e nevoie se mai adauga apa.

Se da in 2-3 clocote (sa nu se simta gust de bors nefiert).

Oul se bate si se adauga in bors amestecand in continuu in oala ca sa se separe oul batut in \"firicele\".

Cand se da jos de pe foc, se pune restul de verdeata.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise