Bors de cocos cu taitei de casa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Carne de cocos (maruntaie, aripi, spate cu gat)
  • 2 morcovi,
  • o bucatica telina,
  • o radacina patrunjel,
  • o ceapa 2 ardei,
  • 200 ml suc de rosii,
  • 1 l bors de tarate,
  • patrunjel si leustean verde,
  • sare,
  • 1 ou
  • pentru taitei:
  • un ou,
  • 200 g faina,
  • un praf de sare

Mod de preparare

Se pune carnea la fiert in 2-3 l de apa cu un praf de sare.

Dupa primul clocot se spumeaza si apoi se adauga ceapa taiata marunt, morcovul, radacina de patrunjel si telina taiate cubulete, ardeiul feliat.

Cand carnea este aproape fiarta se adauga si sucul de rosii. Se lasa sa fiarba cca 20 de minute apoi se adauga borsul si se potriveste de sare dupa gust.

Taitei se prepara din faina si oul batut cu un praf de sare.

Se framanta bine cu mana apoi se intinde o foaie subtire din aluat cu ajutorul sucitorului si apoi se taie fasii subtiri. Adaugam taiteii cand ciorba este aproape gata si mai lasam sa fiarba cca.5 minute.

Se opreste focul si se drege ciorba cu un ou batut, se presara si verdeata tocata marunt.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise