Branzoaice (Poale-n brau)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • * 500 grame faina
  • * 2 oua
  • * 200 ml lapte
  • * 25 grame drojdie
  • * un praf de sare
  • * 2-3 pliculete de zahar vanilinat
  • * coaja de lamaie rasa
  • * esenta de vanilie
  • * ulei
  • Pentru umplutura:
  • * 500 grame branza de vaci
  • * 100 grame stafide
  • * 1 ou
  • * 3 pliculete zahar vanilinat

Mod de preparare

Intr-un bol se pune faina cernuta, un praf de sare si cele 2 oua.

Laptele se incalzeste un pic (nu fierbinte!), se amesteca bine cu esenta de vanilie, zaharul vanilinat, coaja de lamaie si cu drojdia, rezultand astfel maiaua.

Adaugam maiaua de mai sus peste faina si incepem a amesteca.

Amestecam pana incepe sa se ingroase si sa se formeze un aluat. Adaugam si putin ulei si framantam pana aluatul devine elastic. Formam o bila, acoperim bolul cu un prosop curat si lasam la dospit 1 ora.

Cat timp aluatul dospeste pregatim umplutura.

Amestecam branza de vaci, cu zaharul vanilinat, stafidele si 1 ou. Daca simtiti nevoia ca umplutura sa fie mai dulce mai puteti adauga 2-3 linguri de zahar.

Luam o parte din aluat si intindem o foaie cat putem noi de dreptunghiulara. Foaia o taiem in patrate mai mari pentru a putea sa impaturim cat mai bine. In mijlocul fiecarui patrat punem o lingura de umplutura si impaturim ca pe un plic, presand usor colturile.

In tava, pe o hartie de copt, punem branzoaicele, le ungem cu ou si le punem la cuptor pentru 30-35 de minute.

Le pudram cu zahar si le savuram!!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise