Briose cu ciocolata

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -250 g nuci macinate granulatie mare
  • -50 g stafide
  • -250 g faina
  • -30 g cacao
  • -250 g zahar
  • -3 oua mari
  • -100 g iaurt
  • -175 ml lapte
  • -75ml ulei de floarea soarelui
  • -1 +1/2 lingurita praf de copt
  • -1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • -esenta de vanilie si rom
  • -1 praf de sare
  • Pentru ornat:
  • -100 g ciocolata neagra
  • -nuttela
  • -fistic
  • -boabe de rodie

Mod de preparare

Vom separa albusul de galbenus si vom mixa albusul cu zaharul pana cand devine ca o spuma consistenta si nu se mai simt cristalele de zahar. Dupa ce compozitia a devenit ca o crema vom adauga pe rand galbenusurile, esenta de vanilie si rom, uleiul amestecandu-se pana cand totul devine omogen. Peste compozitie vom adauga treptat, iaurtul, laptele, faina care a fost amestecata in prealabil cu cacaoa, praful de copt si bicarbonatul.La sfarsit adaugam nucile si stafidele, apoi vom amesteca totul bine, dupa care vom pregati formele de briose. Incingem cuptorul la 180 de grade.Turnam compozitia in formele de briose si le coacem in jur de 15 - 20 de minute, nu mai mult, facem testul cu scobitoarea.

Dupa coacere le vom orna inca de caldute cu ciocolata nuttela, ciocolata neagra topita si presaram fistic si boabe de rodie. Au iesit foarte pufoase si aromate, le vom lasa la racit si le vom servi cu placere ca un desert usor, la o cafea sau la micul dejun!

Pofta buna!

Specific:Iordania

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise