Briose de post cu lamaie si glazura – moi, pufoase, aromate si usor de facut

Descopera o reteta simpla de briose de post cu lamaie si glazura de zahar! Moi, pufoase si aromate, sunt perfecte pentru orice ocazie. Gata in doar 30 de minute!

Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru briose:
  • 250 g faina
  • 150 g zahar
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 praf de sare
  • Coaja rasa de la 1 lamaie
  • 250 ml lapte vegetal (sau apa minerala)
  • 80 ml ulei de floarea-soarelui
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Pentru glazura:
  • 100 g zahar pudra
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • coaja rasa de lamaie

Mod de preparare

Pregatirea compozitiei
Preincalzeste cuptorul la 180°C si pregateste o tava de briose cu hartii speciale.
Intr-un bol, amesteca faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul si sarea.
Intr-un alt bol, combina laptele vegetal (sau apa minerala carbogazoasa), uleiul, zeama si coaja de lamaie, plus extractul de vanilie.
Toarna ingredientele lichide peste cele uscate si amesteca usor pana la omogenizare (nu mixa prea mult, ca sa ramana pufoase).

Coacerea
Umple formele de briose aproximativ ¾ din capacitate.
Coace la 180°C timp de 20-25 de minute sau pana cand trec testul scobitorii.
Lasa-le sa se raceasca complet inainte de a pune glazura.

Prepararea glazurii
Amesteca zaharul pudra cu zeama de lamaie, adaugand treptat lichidul, pana obtii o consistenta cremoasa, dar fluida.
Toarna glazura peste briose si lasa-le cateva minute sa se intareasca.

Sfaturi:
Poti adauga si seminte de mac in aluat pentru un plus de savoare.
Daca vrei o glazura mai opaca, foloseste mai mult zahar pudra.
Se pastreaza bine cateva zile intr-un recipient inchis.

Incearca si reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala, biscuiti de post cu gem sau negresa de post. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise