Briose pufoase cu afine si lamaie. Reteta rapida si delicioasa

Descopera reteta de briose pufoase cu afine si lamaie, perfecta pentru un desert sau mic dejun delicios. Afla cum sa prepari rapid aceste briose aromate si usor de facut, gata in numai 30 de minute.

Portii
12
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • o jumatate de lingurita bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 100 ml ulei (sau unt topit)
  • 2 oua
  • 120 ml lapte
  • 1 lingurita esenta de vanilie (optional)
  • 150-200 g afine proaspete sau congelate (nu le dezghetati daca sunt congelate)

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 180°C si pregateste o tava de briose cu forme de hartie.

Amesteca ingredientele uscate: intr-un bol mare, combina faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.

Pregateste ingredientele umede: intr-un alt bol, bate ouale cu uleiul, laptele, coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie (daca folosesti).

Combina amestecurile: toarna amestecul umed peste cel uscat si amesteca usor, pana cand se incorporeaza ingredientele. Ai grija sa nu amesteci prea mult, doar cat sa se omogenizeze ingredientele.

Adauga afinele: incorporeaza afinele cu grija, astfel incat sa nu se zdrobeasca prea tare.

Umple formele de briose: Toarna aluatul in formele de briose, umplandu-le cam trei sferturi.

Coace briosele: pune tava in cuptorul preincalzit si coace pentru 18-20 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in mijlocul unei briose iese curata.

Lasa-le sa se raceasca: scoate briosele din tava si lasa-le sa se raceasca pe un gratar.

Optional - glazura cu lamaie:
Amesteca 100 g zahar pudra cu sucul de la o jumatate de lamaie, adaugand treptat pana obtii consistenta dorita.
Toarna glazura peste briosele racite.
Sfat: daca iti place o aroma mai intensa de lamaie, poti adauga si o lingurita de suc de lamaie in aluat.

Incearca si reteta de briose cu ciocolata, briose cu vanilie si picaturi de ciocolata sau briose cu cacao. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise