Despartiti buchetelele de broccoli de pe tulpina. Fierbeti-le 4 minute in apa cu sare. Treceti-le printr-un jet de apa rece si lasati-le sa se raceasca.
Curatati si taiati cepele in ineluse. Clatiti ciupercile si taiati-le in felii mai mici (daca sunt mari). Stropiti-le cu o lingurita de suc de lamaie.
Spalati rosiile si taiati-le in patru, apoi pe lateral, in 2-3 bucatele mai mici. Curatati de coaja ouale fierte si taiati-le in doua. Scoateti galbenusurile, iar albusurile taiati-le felii subtiri.
Zdrobiti galbenusurile cu o furculita si amestecati-le cu mustarul si otetul. Sarati si piperati. Adaugati uleiul, amestecand ca la maioneza. Subtiati sosul, adaugand vinul alb.
Prajiti usor alunele (curatate de coaja) sau migdalele intr-o tigaie, fara grasime, pe flacara mica, amestecand. Lasati-le sa se raceasca. Zdrobiti-le foarte usor in mojar. Amestecati toate ingredientele salatei cu sosul. Puneti totul intr-un castron si presarati deasupra alunele sau migdalele prajite.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise