Brownies cu pere in sos de vin

Ciocolata si untul se pun pe foc si se topesc.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Brownies:
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 150 gr unt
  • 3 linguri cacao
  • 200 gr zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 3 oua
  • 100 gr faina
  • Pere fierte :
  • 5 pere
  • 300 ml vin
  • 150 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 1 lingura extract de vanilie
  • Sos de vin:
  • 500 ml vin in care au fiert perele
  • 25 gr amidon

Mod de preparare

Brownies:

Ciocolata si untul se pun pe foc si se topesc. Nu se lasa prea mult, doar sa se lasa sa se topeasca. Cand s-a mai racorit, se adauga ouale si se amesteca bine.

Faina, cacaua, zaharul si praful de copt se amesteca intr-un bol. Se adauga si ciocolata topita impreuna cu ouale.

Compozitia se pune intr-o tava de 20/20 si se da la cuptor la 180 grade C, pentru 25 min.

Perele se curata de cotor si de coaja. Punem perele intr-un vas si peste ele punem vinul, apa, zaharul si vanilia. Se fierb perele pana se inmoaie. Se scot cu grija si se lasa sa se scurga.

In lichidul ramas (500 ml) se pune amidonul si se lasa sa fiarba pana se ingroasa .Sosul obtinut este transparent.

In farfuria de servit, vom pune sos, o portie de brownies, iar deasupra vom aseza o para fiarta.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise