Bruschetti

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - paine prajita
  • - rosii
  • - patrunjel proaspat
  • - busuioc uscat
  • - usturoi
  • - ulei de masline
  • - sare si piper dupa gust
  • - zeama de lamaie
  • Cantitatile le faceti in functie de cite bruschetti vreti sa faceti.

Mod de preparare

Se spala se curata de coaja rosiile si se taie cubulete foarte mici , se curata usturoiul si se taie in doua pe lungime, se spala si se toaca marunt patrunjelul.

Intr-un bol se pun rosiile, patrunjelul si busuiocul se condimenteaza cu sare, piper, un strop de ulei si un strop de zeama de lamaie.

Pe o farfurie intinsa asezam feliile de paine prajita, le stropim cu ulei de masline si le frecam cu jumatati de usturoi, atat cat sa isi lase aroma( sa nu aiba gust puternic de usturoi) apoi asezam pe fiecare felie compozitia de rosii facuta anterior. Se poate presara deasupra parmezan ras ( eu nu am pentru ca mie nu imi place parmezanul).

Sa veti pofta!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise