Bucãti marinate cu orez de fasole (Rojões com arroz de feijão)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt. 4 persoane:
  • 200 gr. fasole rosie la cutie
  • 600 gr. bucãti de muschi de porc sau vitã
  • vin alb optional
  • 4 linguri de ulei
  • 1 lingurã pastã de ardei
  • 1 linguritã micã de boia dulce
  • 1 legãturã de pãtrunjel si coriandru
  • sare mare, piper
  • 8 cãtei de usturoi
  • 1 ceapã
  • 300 gr. orez
  • 1 lingurã otet
  • 1 lãmâie

Mod de preparare

1)In ziua anterioarã se condimenteazã carnea cu pasta fãcutã din: ulei,pasta de ardei, boia,pãtrunjel proaspãt tocat, sare si piper.

2)In propria zi, prãjeste carnea la foc mic cca. 20 min.Se poate pune si vin alb :)

Adaugã cãtei de usturoi tocati si mai lasã la prãjit.

3)Pt.orez de fasole:

Cãleste ceapa tocatã in 2-3 linguri din sosul de la carne sau ulei.Adaugã orezul, fasolea (am folosit de cutie, deja fiartã), si 8 dl de apã, sare si piper.

Lasã sã fiarbã la foc mic.

4)Spre sfârsit pune coriandru proaspãt tocat si otetul.

Serveste carnea, peste care s-a stors lãmâia cu garnitura de orez.Este o mâncare sãtioasã, tipic portughezã :)sper sã vã placã...

Poftã bunã!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise