Incearca reteta noastra de budinca aperitiv cu sunca presata si ardei rosu – simpla, delicioasa si foarte usor de preparat, perfecta pentru orice masa de sarbatoare si nu numai.
Daca iti plac retetele simple si gustoase, aceasta budinca aperitiv cu sunca presata si ardei rosu este alegerea ideala. Se prepara rapid, cu ingrediente la indemana, si care cucereste pe oricine.
Poti sa o servesti ca fel principal usor sau ca aperitiv la mesele festive. Iti recomand sa incerci si alte variante asemanatoare, precum budinca de dovlecei cu branza, chec aperitiv cu spanac
sau briose aperitiv cu masline si branzeturi, care se pregatesc la fel de usor si sunt la fel de apreciate.
Taie sunca presata cubulete mici.
Curata ardeii, scoate cotoarele si semintele, apoi taie-i cubulete.
Toaca patrunjelul verde marunt.
Sparge ouale intregi intr-un bol incapator si bate-le cu mixerul 3-4 minute, pana devin spumoase si deschise la culoare.
Adauga smantana, sarea si piperul, continuand mixarea la viteza mica.
Presara faina treptat (si praful de copt, daca folosesti), amestecand usor pana obtii o compozitie omogena, fara cocoloase.
Pune in compozitie sunca, ardeii si patrunjelul tocat.
Amesteca usor cu o spatula, ca sa se distribuie uniform.
Unge tava de 25x26 cm cu unt sau ulei si tapeteaz-o cu faina (sau foloseste o hartie de copt de calitate).
Toarna compozitia si niveleaz-o cu spatula.
Coace in cuptor preincalzit la 180°C timp de 35-40 de minute, pana budinca e rumena si ferma la mijloc (testul scobitorii).
Lasa budinca sa se racoreasca 10 minute inainte de a o taia.
Serveste-o calda sau rece, simpla sau alaturi de o salata verde. Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise