Budinca de biscuiti

Timp pregatire
95 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr biscuiti populari
  • 600 ml lapte
  • 3 oua
  • esente rom si/sau vanilie
  • 1 sau 2 pliculete zahar vanilat(dupa gust)
  • 3 bucati rahat alimentar
  • dulceata de cirese

Mod de preparare

Se pun biscuitii intr-un vas mai maricel, se toarna laptele si se lasa un pic la inmuiat, iar dupa ce se inmoaie, se farama bine de tot.

Ouale se amesteca cu mixerul la viteza mare timp de 5 minute (se formeaza o spuma mai consistenta). Dupa ce s-a format spuma, se toarna peste biscuitii faramati, se amesteca bine, apoi se pun esentele si zaharul vanilat, se amesteca si se adauga in tava de copt unsa cu ulei si un pic de faina. Dupa asta, se pune rahatul taiat cubulete sau felii si se orneaza cu dulceata de cirese.

Se baga la cuptor (incins prealabil la 150 grade) la foc mic, se verifica cu scobitoarea pana cand aceasta iese curata din aluat

Se orneaza deasupra cu zahar pudra

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise