Budinca de casa cu ciocolata si capsuni

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 4-5 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • jumatate sticluta esenta de rom
  • 50 gr ciocolata cu lapte
  • 10 capsuni

Mod de preparare

Laptele il punem intr-o cratita cu zaharul vanilat si il punem pe foc la fiert

Mixam galbenusurile spuma cu zaharul.

Adaugam si faina usor, apoi cacaoa si le incorporam bine.

Luam cateva linguri din laptele pus la fiert si il punem in compozitia de galbenusuri pentru a o mai subtia.

Ciocolata o rupem bucatele mici apoi o punem intr-un castron si o topim pe baie de aburi.

Cand laptele incepe sa fiarba, tragem cratita de pe foc, punem compozitia de galbenusuri, amestecam bine si o dam iar pe foc.

Invartim mereu in ea pana se ingroasa.

Cand e gata o luam de pe foc si adaugam ciocolata topita si esenta de rom.

Taiem capsunile cuburi si le dam drumul in budinca.

O turnam in cupe si o lasam sa se raceasca (mie mi-a iesit cremoasa, daca o vreti mai groasa puneti mai multa faina).

Pofta buna!!!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise