Budinca de casa cu ciocolata si capsuni

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 4-5 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • jumatate sticluta esenta de rom
  • 50 gr ciocolata cu lapte
  • 10 capsuni

Mod de preparare

Laptele il punem intr-o cratita cu zaharul vanilat si il punem pe foc la fiert

Mixam galbenusurile spuma cu zaharul.

Adaugam si faina usor, apoi cacaoa si le incorporam bine.

Luam cateva linguri din laptele pus la fiert si il punem in compozitia de galbenusuri pentru a o mai subtia.

Ciocolata o rupem bucatele mici apoi o punem intr-un castron si o topim pe baie de aburi.

Cand laptele incepe sa fiarba, tragem cratita de pe foc, punem compozitia de galbenusuri, amestecam bine si o dam iar pe foc.

Invartim mereu in ea pana se ingroasa.

Cand e gata o luam de pe foc si adaugam ciocolata topita si esenta de rom.

Taiem capsunile cuburi si le dam drumul in budinca.

O turnam in cupe si o lasam sa se raceasca (mie mi-a iesit cremoasa, daca o vreti mai groasa puneti mai multa faina).

Pofta buna!!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise