Budinca de ciocolata si migdale cu crema de unt

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru budinca: 110 g faina
  • 4 lingurite cacao
  • 110 g zahar pudra
  • 110 g unt Premium KOLIBA
  • 2 oua
  • 1 lingurita extract de migdale
  • 3 lingurite fulgi de migdale
  • Pentru crema de unt: 150 g unt premium KOLIBA
  • 250 g zahar pudra
  • 2 lingurite apa rece

Mod de preparare

Toate ingredientele se cantaresc si se pastreaza la temperatura camerei pentru ~15 minute inainte de utilizare. Cuptorul se preincalzeste inaintea utilizarii pentru ~15 minute la 190C.

Pentru budinca: Se amesteca faina, cacaua, untul Premium KOLIBA, ouale si extractul de migdale intr-un bol, pana ce compozitia devine compacta si lucioasa.

Toata compozitia se pune intr-un singur vas sau se imparte in mai multe vase mai mici si se presara fulgii de migdale deasupra. Se coace pentru ~35 minute. Se verifica cu o scobitoare daca este gata, scobitoarea trebuie sa iasa curata din budinca.

Pentru crema de unt: Se bate untul Premium KOLIBA cu blenderul pana ce devine lucios. Se incorporeaza zaharul pudra treptat si se bate cu blenderul pana ce se topeste tot zaharul din crema. Se pot adauga coloranti sau siropuri de fructe naturale pentru transformarea cremei intr-o varianta aromata/colorata. Se pune o bucata de folie plastic peste produs, lipind folia de produs pentru evitarea crearii de crusta si se introduce la frigider pana la montajul final.

La final prajitura se monteaza cu crema de unt deasupra si se serveste calda sau rece dupa gust.

Reteta realizata de Chef Gabriela Simion.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise