Budinca de clatite

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt clatite:10linguri de faina,o cana de lapte,un ou un praf de sare.
  • Pt umplutura:250g brinza de vaci,2 linguri de zahar,2 oua,2 linguri de smintina,o lingura de rom.

Mod de preparare

Se sparge oul intr-un castron se adauga faina in ploaie,amestecind in continuu.Se subtiaza amestecul cu lapte si se obtine un aluat din care se fac 10 clatite.

Umplutura se pregateste atfel:se freaca brinza de vaci cu zaharul,ouale batute bine,smintina si romul.Se unge o cratita inalta cu unt.Se pune o clatita pe fundul cratitei si se pun 4 clatite pe marginea cratitei,apoi se pune un strat de brinza,o clatita si tot asa pina la ultima clatita,iar la sfirsit se inchide cu clatitele de pe marginea cratitei.Se coace la cuptor aproximativ 30 de min,se scoate si se taie felii in raza,atunci cind budinca s-a racit usor.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise