Budinca de gris

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 ml lapte
  • 100 g zahar
  • gris
  • 3 oua
  • 150 g unt
  • esenta de rom
  • 2 linguri cu boabe de fructe din dulceata.
  • stafide
  • 2 bucati cu rahat taiat mic
  • 8 biscuiti

Mod de preparare

Intr-un vas caramelizam zaharul apoi il stingem cu laptele si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul.

Adaugam grisul in ploaie si amestecam continuu pana se ingroasa.

Oprim focul si adaugam untul, esenta, stafidele , rahatul, boabele din dulceata , galbenusurile si amestecam bine.

La sfarsit adaugam si albusurile batute spuma .

Intr-o tava unsa cu unt asezam biscuitii pe care ii vom stropi cu putin lapte.

Peste biscuiti turnam compozitia de gris.

Budinca de gris va sta la cuptor 20-25 minute.

O vom servi rece.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise