Budinca de sunca si legume

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g cartofi
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras rosu
  • 70 g unt
  • 2-3 linguri de lapte
  • 200 g branza de vaci
  • 100 g sunca presata
  • 50 g cascaval
  • 200g legume
  • 2-3 linguri de ulei
  • 1 lingura pesmet
  • sare.

Mod de preparare

Se spala cartofii si se fierb in apa cu sare.Ardeii se taie fideluta subtiri,iar sunca presata se taie cubulete.Se incinge cuptorul.Cartofii fierti se curata de coaja cand inca mai sunt calzi si se paseaza,apoi se amesteca cu 50 g unt,branza de vaci si laptele.Se adauga ardeiul gras,sunca presata,ouale batute spuma,1 lingurita de pesmet si un praf de sare.Se unge un vas termorezistent cu ulei si tapetat cu pesmet.Se rastoarna compozitia, se niveleaza,se presara cascavalul ras si se coace 35 minute la foc potrivit.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise