Budinca de telemea cu ardei

Timp pregatire
90 minute

Ingrediente

  • 400 gr. telemea grasa
  • 1 ou
  • 75 gr. smantana groasa
  • 1 lingura de seminte decojite de bostan
  • 1 lingura de untdelemn fin
  • 1 ardei verde.

Mod de preparare

Se zdrobeste telemeaua cu furculita si se amesteca bine cu oul si cu smantana. Se adauga semintele de bostan, prajite fara grasime intr-o tigaie. Se pune crema de branza intr-un vas rezistent la foc (diametrul de cca 22 cm). Se picura pe deasupra ulei. Se baga in cuptorul incins dinainte si se lasa 20 de minute la treapta a doua a aragazului. Se spala ardeiul, se curata de seminte si se taie in rondele subtiri. Se pun peste budinca de branza cand este gata, asezandu-se uniform. Se mananca de preferinta cu paine neagra sau de secara.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise