Budinca de vinete

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o vanata potrivita
  • 3 rosii
  • 5 cartofi
  • 100 ml bulion (o ceasca)
  • 4 catei de usturoi
  • o ceapa
  • 1 legatura patrunjel
  • ulei de masline
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

Am curatat cartofii, i-am taiat rondele, i-am rumenit in ulei de masline, apoi am stins cu bulionul si i-am mai lasat putin la fiert.

Dupa ce s-au fiert i-am pus intr-un vas termorezistent si m-am apucat sa prajesc vanata.

Vanata am taiat-o rondele sau felii si am prajit-o in ulei de masline.

Apoi am tocat ceapa si usturoiul marunt si le-am calit in uleiul ramas de la vinete, dupa care am adaugat sucul de rosii (cele 3 rosii le-am dat pe razatoare), sare si piper; am mai lasat putin la fiert pana s-a facut un sos.

M-am intors la cartofi pe care i-am presarat cu frunze de patrunjel, apoi am turnat sosul peste ei.

Am asezat feliile de vanata peste cartofi si am mai dat la cuptor pentru 15 minute.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise