Bulgari de paine cu telemea

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr faina
  • 270 ml apa calduta
  • 15 gr drojdie proaspata
  • 1 lingura miere
  • 1 lingurita sare
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • branza telemea/cascaval cata va place (eu am pus cam 300gr branza)
  • 1 iaurt 400ml
  • 1 ou
  • putin lapte, daca iaurtul e prea gros

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un bol si se amesteca cu sarea.

Drojdia, maruntita cu cutitul, si peste care se adauga lingura de miere, se amesteca cu apa calduta pana se dizolva, si se adauga cele 3 linguri de ulei de masline.

Lichidul se toarna peste faina si se invarte cu mana de 3-4 ori pana se aduna cat de cat, apoi aluatul format il punem intr-un recipient cu capac si il dam la frigider intre 12 si 24 de ore.

Nu va speriati daca aluatul vi se va parea prea moale, asa trebuie sa fie!

A doua zi am turnat aluatul pe blatul de lucru presarat cu faina, si l-am aplatizat cu palmele cat de mult am putut (nu cu sucitorul, ca se va prinde de acesta).

Chiar daca aluatul e prea lipicios, nu se va mai adauga faina decat pe maini si pe suprafata aluatului pentru a se putea aplatiza bine.

Se presara telemea maruntita/cascaval ras si rulam aluatul. Cu un cutit taiem roloul format in bucatele aproximativ egale (cam de 3 cm grosime) si le asezam in tava.

Iaurtul se amesteca cu oul si se toarna peste bulgarii de aluat din tava.

Totul se da la cuptorul preincalzit la 200 grade in jur de 1 ora. Se face testul cu scobitoarea.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise