BULGARI DE ZAPADA

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 250 ml vin alb
  • o lingurita faina
  • scortisoara

Mod de preparare

Laptele se pune la fiert cu scortisoara,coaja de lamaie si de portocala,iar la sfarsit esenta de vanilie.

Galbenusurile se bat cu 150 g zahar si faina si se toarna intr-o cratita destul de mare.Albusurile se bat spuma cu 150 g zahar pus treptat pana se obtine o bezea foarte tare.

Din bezea se ia cate o lingura si se pune in laptele care fierbe la foc mic.

Cand se intaresc(cca 1min-2min),se scot si se aseaza usor intr-un castron.Dupa ce sunt gata toti bulgarii de

zapada,laptele se toarna putin cate putin peste galbenusuri,se amesteca foarte bine,se toarna repede vinul.Dupa ce se raceste se adauga unul cate unul bulgarii de zapada si se da la rece.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise