BULGARI DE ZAPADA

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 250 ml vin alb
  • o lingurita faina
  • scortisoara

Mod de preparare

Laptele se pune la fiert cu scortisoara,coaja de lamaie si de portocala,iar la sfarsit esenta de vanilie.

Galbenusurile se bat cu 150 g zahar si faina si se toarna intr-o cratita destul de mare.Albusurile se bat spuma cu 150 g zahar pus treptat pana se obtine o bezea foarte tare.

Din bezea se ia cate o lingura si se pune in laptele care fierbe la foc mic.

Cand se intaresc(cca 1min-2min),se scot si se aseaza usor intr-un castron.Dupa ce sunt gata toti bulgarii de

zapada,laptele se toarna putin cate putin peste galbenusuri,se amesteca foarte bine,se toarna repede vinul.Dupa ce se raceste se adauga unul cate unul bulgarii de zapada si se da la rece.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise