Bulion de peste

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg bucati de peste alb (fara oase , fara cap si branhii) , spalate
  • 1 praz mic , numai partea alba , curatat si taiat subtire
  • 2 tije de telina , curatate si taiate subtiri
  • 1 ceapa mijlocie , curatata si taiata felii subtiri
  • 1 lamaie mica , taiata felii subtiri
  • 1 fir de marar
  • 1 fir de patrunjel
  • 12 boabe de piper negru
  • 1 foaie de dafin
  • 300 ml vin alb sec
  • 1.5 litri apa

Mod de preparare

1. Se pun toate ingredientele intr-o cratita mare de inox sau emailata si se fierb incet , pana dau in clocot.

2. Cand incep sa fiarba , se face focul mic si se ia spuma. Se acopera partial si se fierb la foc mic 30 minute.

3. Se strecoara, apoi se foloseste imediat sau se acopera si se lasa la racit 2-3 ore. Se poate tine o zi la frigider , sau se congeleaza in recipiente etanse carora li se pune eticheta.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise