Bulion de vita

Timp pregatire
460 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 3 kg de oase cu maduva taiate bucati
  • 450 g ceapa intreaga
  • 3 kg carne - pulpa de vita, taiata cuburi
  • 5 litri apa
  • 4 morcovi mari , curatati si taiati rondele
  • 2 bucati de praz, curatate, spalate si taiate rondele
  • 1 capatana intreaga de usturoi
  • 1 crenguta de cimbru
  • 2 foi de dafin
  • 4 fire de patrunjel
  • 20 de boabe de piper negru
  • 6 boabe enibahar

Mod de preparare

1. Se incinge in prealabil cuptorul la 220°C . Se pun bucatile de oase si cepele intr-o tava de friptura si se rumenesc in cuptor 30 de minute.

2. Se muta oasele si cepele intr-o oala de supa sau intr-o cratita mare, se adauga carnea de vita si 4.5 litri de apa si se lasa sa fiarba incet, pana dau in clocot. Se adauga inca 150 ml de apa, se face focul mic si se ia spuma.

3. Intre timp, se scoate grasimea din tava de friptura si se adauga apa ramasa. Se fierbe aceasta compozitie pana da in clocot , amestecand bine , si se mai lasa pe foc timp de 3 minute. Se strecoara printr-o sita in cratita sau oala de supa , apoi se adauga toate celelalte ingrediente, se acopera partial si se fierbe la foc mic 2 ore jumatate. Se ia spuma.

4. Se strecoara bulionul intr-un vas mare printr-o strecuratoare acoperita cu o panza umeda , curata, apoi se scot carnea , oasele si legumele. Se acopera vasul cu o panza curata, se lasa la racit 3-4 ore , apoi se pune la frigider peste noapte.

5. Se scoate grasimea solidificata de pe suprafata bulionului si se poate tine pana la 3 zile in frigider sau se muta in recipiente etanse , carora li se pune eticheta si se pun la congelator.

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise