CAFEA CU GHEATA SI LAPTE

Timp pregatire
5 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 ml. lapte rece sau apa;
  • 4 scupe pline de inghetata de vanilie (sau se poate folosi si alt tip de inghetata sau asortata, depinde de gust);
  • 3 lingurite cafea instant sau ness;
  • 6-7 cuburi de gheata;
  • topping de ciocolata;
  • frisca;
  • ciocolata rasa sau praf de scortisoara.

Mod de preparare

Pe partea interioara a unui pahar inalt se da de jur imprejur cu topping de ciocolata o singura tura. Se amesteca laptele, cafeaua, 3-4 cuburi de gheata si 2-3 scupe de inghetata in blender. Compozitia se toarna in pahar, apoi se pun restul scupelor de inghetata si de gheata (in functie de cate folositi la amestecare). Deasupra se orneaza cu frisca, peste care se presara ciocolata rasa sau praf de scortisoara. Se pune un pai colorat si se savureaza!

Pentru copii se poate folosi cacao in loc de cafea si sigur vor adora la sfarsit toppingul de ciocolata de pe pahar!

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise