Calcan cu fenicul

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 calcan intreg sau o cambula de 2-3 kg
  • o lingura seminte de fenicul
  • o linguraa sare
  • o legatura mica de tulpini de fenicul
  • 1-3 lamaie, feliate subtiri
  • ulei de masline

Mod de preparare

Încingeti cuptorul la 200 gradeC Spalati bine calcanul. pe dinauntru si pe dinafars. apoi

stergeti-l usor cu servetul de bucatarie.

Zdrobiti semintele de fenicul si sarea Într-un mojar. Presarati pestele cu pulberea

obtinuta, atit în exterior, cit si în interior. Puneti tulpinile de fenicul pe fundul

unei tavi mari pentru cuptor (în care sa încapa pestele întreg) si asezati deasupra

calcanul. Insirati feliile de lamaie peste toata suprafata pestelui si

stropiti din abundenta cu ulei de masline.

Coaceti În cuptorul Încins timp de 35-40 de minute sau pina când carnea începe

sa se desprinda de pe coloana vertebrala a pestelui. Veti observa ca ies niste sucuri

incredibil de laptoase, pc care le puteti transforma într-un sos usor. natural, adaugând

niste ulei de masline si putina zeama de lamâie, Asezati tava pe masa, lasând

pe toata lumea sa se serveasca.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise