Calcan cu fenicul

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 calcan intreg sau o cambula de 2-3 kg
  • o lingura seminte de fenicul
  • o linguraa sare
  • o legatura mica de tulpini de fenicul
  • 1-3 lamaie, feliate subtiri
  • ulei de masline

Mod de preparare

Încingeti cuptorul la 200 gradeC Spalati bine calcanul. pe dinauntru si pe dinafars. apoi

stergeti-l usor cu servetul de bucatarie.

Zdrobiti semintele de fenicul si sarea Într-un mojar. Presarati pestele cu pulberea

obtinuta, atit în exterior, cit si în interior. Puneti tulpinile de fenicul pe fundul

unei tavi mari pentru cuptor (în care sa încapa pestele întreg) si asezati deasupra

calcanul. Insirati feliile de lamaie peste toata suprafata pestelui si

stropiti din abundenta cu ulei de masline.

Coaceti În cuptorul Încins timp de 35-40 de minute sau pina când carnea începe

sa se desprinda de pe coloana vertebrala a pestelui. Veti observa ca ies niste sucuri

incredibil de laptoase, pc care le puteti transforma într-un sos usor. natural, adaugând

niste ulei de masline si putina zeama de lamâie, Asezati tava pe masa, lasând

pe toata lumea sa se serveasca.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise