Cârnaţi "prăjiţi" în vin

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Cărnaţi proaspeţi-făcuţi în casă -
  • (fiecare bucată,lungă de cca.60-70 cm.se găteşte separat)
  • apă
  • vin roşu -cca.2 pahare pentru o "prăjeală"

Mod de preparare

Una bucată cârnaţ se aşează într-o tigaie,se adaugă un pahar de apă şise pune la foc mediu,acoperit,să fiarbă.Se întoarce cârnaţul când pe o parte,când pe cealaltă şi se înţeapă cu o scobitoare din loc în loc,ca să nu crape.

După cca.10 min.se toarnă două pahare de vin roşu,se micşorează focul şi se lasă să se "prăjească" fără capac,la foc mic.

Se întoarce cârnaţul pe ambele părţi şi se prăjeşte până când scade tot lichidul din tigaie şi cârnaţil este rumenit.

Se serveşte cald cu garnitura preferată sau rece,tăiat felii groase,alături de murături sau fasole bătută.

Bon apetit!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise