Cartofi copţi cu sos de muştar

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru cartofi ai nevoie de: 20 de cartofi, 3 căţei de usturoi, 2 linguri ulei, boia dulce după gust, sare, piper.
  • Pentru sos ai nevoie de: 2 gălbenuşuri, 1 borcan de muştar (270 g), 2 linguriţe zahăr, 2 linguri oţet, sare, ulei, 1 legătură mărar

Mod de preparare

Cureţi cartofii, îi ungi cu ulei, îi aşezi într-o cratiţă sau o tavă. Adaugi usturoiul curăţat şi tăiat fin, sare, piper. Presari pe fiecare cartof puţină boia şi apă cât să cuprindă cartofii până la jumătate şi-i dai la cuptor pentru 45 de minute până devin aurii.

PENTRU SOS freci gălbenuşurile cu un praf de sare, torni uleiul în fir ca la maioneză, apoi adaugi muştarul, zahărul, sarea, oţetul şi mărarul tocat. Aduci cartofii la masă “îmbrăcaţi” în sos. Pentru fotografie am pus puţin sos ca să poţi vedea bine şi cartofii şi sosul

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise