Cartofi cu oua tari „à la Béchamel”

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 800g cartofi
  • 6 oua
  • otet si sare. Pentru sos: unt 4 linguri faina
  • 800 ml. lapte
  • sare
  • piper
  • nucsoara.

Mod de preparare

Cartofii se fierb in coaja, dupa care se curata, se taie rondele si se aseaza intr-un vas termorezistent. Ouale se fierb, se taie deasemenea felii si se aseaza peste cartofi, se sareaza si se adauga cateva picaturi de otet. Intr-o cratita se topeste untul, se presara faina amestecand mereu cu un tel, se adauga treptat laptele cald amestecand incontinuu pana se obtine sosul. Se adauga sare, piper si nucsoara. Se acopera totul cu acest sos si se da la cuptor. Pofta buna!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise