Cartofi cu slanina si dovleac, la cuptor

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -6 cartofi
  • -400g dovleac
  • -o bucata de slanina
  • -sare ( optional)

Mod de preparare

Cartofii si dovleacul se curata de coaja si se taie felii. Slanina se taie si ea, feliiute.

Dupa care se aseaza intr-o tava termorezistenta, un rand de cartofi, un rand de dovleac, un rand de slaninuta si tot asa, pana la folosirea tuturor ingredientelor. Ultimul rand ar trebui sa fie de cartofi. Eu n-am pus sare peste cartofi si dovleac, pentru ca slaninuta e sarata, dar daca slanina voatra nu e asa sarata, ar trebui sa adaugati putina sare.

Cand ati terminat cu toate ingredientele, se pune o folie peste tava si se da la cuptor, pana cand atat cartofii cat si dovleacul, sunt moi. Inainte de a scoate, tava din cutor, trebuie luata folie de aluminiu, asa incat sa se rumeneasca cartofii.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise