Cartofi cu smantana si marar & ciuperci sote

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt cartofi trebuie:
  • 1 kg de cartofi
  • sare
  • piper
  • vegeta
  • smantana
  • patrunjel
  • marar
  • (alte condimente: oregano,busuioc,rozmarin...dupa preferinta)
  • Pt ciupercile sote trebuie:
  • 1 kg ciuperci
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardel
  • sare
  • piper
  • 2 linguri de pasta de rosii
  • oregano si busuioc
  • putina boia
  • ulei

Mod de preparare

Cartofi se curata, se tau cubulet, si se pun sa fiarba cu sare,vegeta si alte condimente.Cand sunt fierti se amesteca cu smantana si se presara marar si patrunjel.

Ciupercile se pregatesc astfel:

-legumele se curata, se spala, se tau marunt apoi se calesc in putin ulei cu boia, peste care se pune putina apa.

-intre timp se spala si se tau ciupercile cuburi si se adauga peste legume, se amesteca apoi se pune apa si se lasa sa scada apa,cand sunt gata se adauga sare, piper,oregano, busuioc si cele 2 linguri de pasta de tomate se omogenizeaza bine apoi se poate servi cu cartofi.

E o bunatate!:)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise