Cartofi cu umplutura de nuci

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 5 oua
  • sare
  • 200 g faina
  • 400 g ceapa
  • o leg patrunjel
  • 60 g unt
  • 100 g nuci
  • 250 ml smantana.

Mod de preparare

Cartofii se fierb in coaja, se decojesc si se fac pireu. Se amesteca cu 2 oua, sare, piper, faina. Se lasa 15 min. Ceapa se toaca. Se toaca marunt si patrunjelul, citeva fire de maghiran. Se amesteca ceapa cu verdeterile si se pune la calit in 20 g unt. Se condimenteaza cu sare si piper. Masa de cartofi se face sul si se taie felii de 2 cm. Se amesteca ceapa cu nucile, smantana, ouale, sare si piper. Se coace fiecare chiftea de cartofi citeva minute in ulei incins apoi se pune intr-o tava cu hartie. Deasupra se toarna umplutura si se pune la cuptor 15 min.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise