Cartofi extra crocanti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 kg cartofi, curatati si taiati in bucati egale
  • -80 grame untura sau orice alta grasime
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la o temperatura de 220 grade Celsius.

Se pun cartofii intr-o oala cu apa,se acopera oala cu un capac si se aduce apa la fierbere. Se lasa cartofii la fiert timp de 7-10 minute, astfel incat numai invelisul exterior sa fie moale. Cartofii nu trebuie sa fiarba prea mult, pentru ca altfel se vor sfarama.

Se pune untura in tava in care se vor gati cartofii si se da la cuptor. Untura va trebui sa fie foarte fierbinte pentru a preveni lipirea cartofilor de tava.

Intre timp cartofii se scurg de apa,se pune capacul la oala si se agita cartofii bine. In acest fel cartofii vor deveni mai crocanti. Se asezoneaza apoi cu sare si piper.

Se scoate cu atentie tava cu grasime din cuptor si se pun rand pe rand cartofii cu ajutorul unei linguri.

Se dau la cuptor si se lasa timp de 45 de minute. Cam la jumatatea timpului, cartofii se intorc pe partea cealalta. Se pun inapoi in cuptor si se scot atunci cand au devenit auriu-maronii.

Inainte de servire se mai adauga putina sare si piper. Pofta mare!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise