Cartofi frantuzesti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cartofi noi
  • 6 oua fierte tare
  • 2 aoua crude
  • 100 g unt
  • 100 g branza telemea sau cascaval
  • 100 ml lapte
  • 200 g smantana
  • sare

Mod de preparare

Spala cartofii si pune-i la fiert ne curatati in apa cu sare. Cand sunt fierti indeparteaza coaja si taie-i felii mai groase.

Intr-un bol bate ouale crude si amesteca-le cu laptele si smantana, sa se omogenizeze.

Unge cu unt o tava sau cratita mai larga si pune un strat de catofi feliati. Peste ei adauga un strat de oua feliate si ele, putina branza rasa si o parte din sosul de smantana. Acopera totul cu cartofi si repeta stratificarea. Ultimul strat trebuie sa fie de cartofi.

Presara restul de branza si de sos de smantana si da la cuptor la incins.

Intre straturile de cartofi poti sa adaugi si smantana simpla condimentata cu putin oregano, busuioc sau feliute de usturoi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise