Cartofi Frantuzesti

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g. cartofi
  • 200 g branza burduf
  • 250 g branza telemea
  • 200 g smantana
  • 4 oua
  • pesmet
  • ulei

Mod de preparare

Cartofii se fierb in apa cu sare, se curata de coaja. Se tapiteaza o cratita cu ulei si pesmet, se taie cartofii rondele. Se pune un strat cartofi, unul branza combinata, cele 3 oua se fierb si se taie rondele si ele si se pun strat, se adauga si putina smantana.

Ultimul strat este de cartofi peste care se sparge oul batut cu o lingura de smantana.

Se da la cuptor aproximativ 30 -40 min.

Se serveste cald sau rece.

Aceasta reteta mi-o facea mama cand eram mica, este delicioasa :)

Pofta buna va doresc!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise