Cartofi Frantuzesti

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g. cartofi
  • 200 g branza burduf
  • 250 g branza telemea
  • 200 g smantana
  • 4 oua
  • pesmet
  • ulei

Mod de preparare

Cartofii se fierb in apa cu sare, se curata de coaja. Se tapiteaza o cratita cu ulei si pesmet, se taie cartofii rondele. Se pune un strat cartofi, unul branza combinata, cele 3 oua se fierb si se taie rondele si ele si se pun strat, se adauga si putina smantana.

Ultimul strat este de cartofi peste care se sparge oul batut cu o lingura de smantana.

Se da la cuptor aproximativ 30 -40 min.

Se serveste cald sau rece.

Aceasta reteta mi-o facea mama cand eram mica, este delicioasa :)

Pofta buna va doresc!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise