Cartofi gratinati cu parmesan ceapa rosie si susan

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1,5 kg. cartofi mijlocii
  • 3 cepe rosii ~300 de gr.
  • 100 gr. parmesan
  • 2 linguri faina de grau
  • 50 ml. ulei de masline(optional)
  • 150 gr. unt
  • sare,piper dupa gust
  • o legatura mica de patrunjel proaspat
  • o mana susan

Mod de preparare

Aceasta reteta am gasito pe http://gourmandine.ro/ si m-am indragostit la prima vedere :)

- spalati bine si fierbeti cartofii in apa cu sare la foc mediu 10 minute

- taiati cartofii si ceapa curatate de coaja in bucati mari, ~cam in 4~6 bucati si le amestecati usor cu 50 ml. ulei de masline, sare, piper si doua linguri de faina ca sa nu striviti cartofii

- adaugati parmesanul si patrunjelul tocat marunt si mai amestecati o data

- puneti cartofii intr-un vas de ceramica sau sticla termo, uns cu unt

- peste cartofi se pun din loc in loc bucatele de unt se da la cuptor pana se topeste untul, se scoate si se presara cu susan

- tineti cartofii la foc mare ~200 de grade Celsius

in jur de 40 de minute, pana prind o culoare aurie

Pofta mare !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise