Cartofi la cuptor, cu busuioc si gogosari in sos de rosii

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5-6 cartofi medii
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • busuioc uscat si maruntit
  • boia de ardei
  • piper
  • 200 gr gogosari in sos de rosii
  • 3 graunti de usturoi
  • 1 lingurita zahar (optional, in functie de gustul gogosarilor)
  • 3 fire patrunjel verde

Mod de preparare

Curatam cartofii, ii spalam si ii feliem pe lung, in 6-8 felii.

Ungem o forma termorezistenta cu ulei de masline si asezam cartofii in ea.

Ii asezonam cu sare, busuioc, piper si boia de ardei dulce, ii mai perpelim prin forma sa se unga cu ulei cat de cat si pe deasupra si dam forma la cuptor pentru 45-50 de minute la 180 de grade.

Curatam usturoiul si il trecem prin presa, apoi il adaugam peste gogosarii in sos de rosii.

Mai adaugam si putin zahar, daca sosul este acrisor si adaugam totul peste cartofii de la cuptor, cand acestia sunt bine rumeniti.

Ii mai lasam la cuptor, maxim 10 minute, sa patrunda sosul prin ei, apoi stingem focul si adaugam patrunjel verde tocat marunt.

Servim cartofii cu muraturi, sau legume proaspete.

Pofta buna!

NOTA

Ardeii in sos de rosii pot fi inlocuiti cu ardei copti, sau gogosari murati, plus sosul de rosii simplu.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise