Cartofi la cuptor (înlocuiesc cu succes cartofii prăjiţi)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg.cartofi roz ( sau mai mult în funcţie de numărul de persoane)
  • 50 ml. ulei măsline
  • sare,piper
  • o legătură verdeaţă tocată: pătrunjel,mărar,busuioc sau funcţie de preferinţe
  • câteva fire de cimbru,dacă doriţi
  • usturoi

Mod de preparare

Cartofii se curăţă şi se taie in patru.Este de preferat să aveţi cartofi de aceiaşi dimensiune ca să se coacă în mod egal.Se aşează într-o tavă mai înaltă,se amestecă cu uleiul,sarea,piperul,usturoiul şi verdeaţa tocată mărunt.

Se toarnă pe lângă cartofi o jumătate de pahar de apă.Se acoperă tava cu o folie de aluminiu şi se lasă la cuptorul încălzit în prealabil cca.10 minute să se înmoaie.

Verificaţi cartofii şi dacă s-au înmuiat,scoateţi folia şi mai lăsaţi 10 minute,pânăse rumenesc.

Sunt foarte gustoşi,uşor de preparat şi au mai puţine calorii decât cei prăjiţi. Plus că nu trebuie păziţi şi întorşi!

Puteţi folosi ce verdeaţă preferaţi,se pot mânca de post cu murături,sau garnitură lângă orice fel de carne.

Bon apetit!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise