CARTOFI NOI CU DOVLECEI

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 kilogram cartofi noi;
  • 3 dovlecei potriviti;
  • 300 grame smantana;
  • 2 linguri faina;
  • 150 grame unt;
  • 200 grame cascaval;
  • 2 linguri pesmet;
  • sare,piper,o legatura de verdeata(marar,patrunjel).

Mod de preparare

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja,in apa cu sare;

Dovleceii se spala,se curata de coaja si se taie felii subtiri;

Cartofii se curata de coaja,se taie felii;

Se pregateste o compozitie din cascavalul ras,100 grame unt topit,smantana in care a fost desfacuta faina;

Se unge un vas termorezistent,cu untul ramas,se tapeteaza cu pesmet,se pun in straturi dovleceii,cartofii,compozitia de smantana,in asa fel incat ultimul strat sa fie din compozitie,se da vasul la cuptorul incins pentru 30 minute;

Se poate servi direct din vasul in care s-a facut,presarand in prealabil putina verdeata taiata marunt;

SFAT: pentru a fi siguri ca nu dati gres cu preparatul,dovleceii se pot fierbe inainte de a fi pusi in vas,cca 5-7 minute(intregi,dupa care ii putem taia felii).

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise