Cartofi noi cu pulpe de pui la cuptor

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cartofi noi (mai mici)
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 2 legaturi de usturoi verde
  • 7-8 pulpe de pui
  • 1/2 pahar ulei, 1/2 pahar apa, sare, piper, o lingura de Delikat picant, marar, patrunjel

Mod de preparare

Cartofii curatati (cei mici se lasa intregi, cei mai mari se taie in jumatati sau sferturi) se pun intr-un vas de lut (vas roman) impreuna cu ceapa si usturoiul verde taiate rondele, se presara piper, sare, Delicat picant si verdeata taiata marunt.

Se adauga apa si uleiul, se amesteca bine si deasupra se pun pulpele de pui, prajite in prealabil un pic, cat sa-si schimbe culoare - 2-3 min.

Vasul se acopera si lasa in cuptor la foc potrivit cam o ora, dupa care se scoate capacul si se mai lasa la cuptor cam 1/2 ora.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise