Cartofi noi cu smantana si cubulete din carne de porc cu sos

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 1.5 kg de cartofi noi;
  • - 400 ml de smantana;
  • - 1 legatura de marar si patrunjel;
  • - 1kg de carne de porc (cu putina grasime);
  • - sos de rosii, 3 linguri;
  • - 7-8 catei de usturoi;
  • - sare si piper.

Mod de preparare

Cartofii se curata si se pun la fiert cu, condimente (sare, piper, rozmarin) dupa gust. Cand au fiert se scurge aproape toata apa, se adauga smantana cu 4 catei de usturoi si se mai lasa sa traga un clocot. La sfarsit se adauga zarzavatul taiat marunt.

Intr-un vas special (ceaun) se pun la calit in putin ulei incins cubuletele de carne, peste care se adauga si condimete. Cand incep sa se rumeneasca se adauga usturoiul pisat (4 catei), sosul de rosii si un pahar de apa. Se lasa la fiert aprox. 25 min.

Aceste doua preparate se pot manca impreuna si cu mamaliguta sau fiecare separat, cu alte garnituri.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise