Cartofi taranesti (Acompaniament traditional pentru o friptura frageda)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane se folosesc:
  • -600-700 g cartofi
  • -2-3 ardei rosii si galbeni
  • -100 g sunca afumata
  • -5-6 ciuperci
  • -1-2 cepe
  • -50 ml ulei
  • -50ml vin
  • -3-4 catei de usturoi
  • -piper
  • -sare
  • -verdeata

Mod de preparare

Cartofii se spala si se fierb in coaja.

Intre timp se spala legumele si se taie julien.

Sunca se taie tot julien.

Cartofii se curata de coaja si se taie cubulete mai mari.

Intr-un wok se inabuse ceapa, ciupercutele, ardeiul, se adauga sunca si cartofii, la care se adauga usturoiul, vinul, si condimentele.Se adauga si verdeata tocata marunt.

Se poate servi garnitura fa friptura, dar si ca fel principal de mancare.

Pentru cei care tin post sau sunt vegetarieni, se poate renunta la sunca.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise