CARTOFI UMPLUTI LA CUPTOR

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • INGREDIENTE
  • -14 cartofi de marime mijlocie
  • -1/2 kg carne tocata de vita
  • -150 gr mozzarella rasa
  • -un ardei gras mic,galben sau verde, tocat marunt
  • -1/2 ardei iute tocat marunt
  • -3 cepe mijlocii tocate marunt
  • -3 rosii decojite si tocate
  • -150 ml ulei de masline
  • - zeama de lamaie
  • -3 pahare zeama de carne sau
  • 3 pahare de apa calduta
  • 3 linguri de vegeta sau mirodenia
  • -sare, piper dupa gust
  • -ulei de porumb

Mod de preparare

MOD DE PREPARARE

Vom incepe cu compozitia.

Punem ceapa la calit in jumatate din cantitatea de ulei de masline.Dupa ce s-a calit vom adauga carnea,

ardeiul dulce si iute, sare, piper si zeama de lamaie dupa gust. Lasam pana scade toata zeama, aprox.15

min.Dupa ce s-a gatit carnea o punem intr-o sita sa se scurga de uleiul ramas si sa se raceasca.

Cartofii se spala bine sub jet de apa rece si se curata de coaja.

Cu ajutorul unor ustensile speciale (pe care le vom vedea in imagine) scobim miezul. Pentru a nu se

schimba culoarea miezului il vom cali imediat usor in ulei de masline intr-o tava in care vom pune

cartofii dupa ce i-am umplut.Peste miez vom pune rosiile tocate, sare (sa tinem cont ca vegeta contine

sare), piper, apoi mai lasam 5 min si stingem focul.

Dupa ce am scobit carofii ii vom praji intr-o tigaie in ulei de porumb pana devin aurii. Ii scoatem intr-o

sita cu partea scobita in jos pentru a se scurge surplusul de ulei. Dupa ce s-au racit cartofii ii umplem cu

compozitia de carne, apoi ii asezam in tava cu miezul de cartofi si rosii. La sfarsit adaugam fie zeama de

la carne (3 pahare) sau 3 pahare de apa calduta in care am dizolvat cele 3 linguri de vegeta sau mirodenia.

Se va da la foc iute cateva clocote, dupa care bagam tava la cuptor la foc mediu timp de 20-25 de min.

Scoatem tava si presuram mozzarella si o mai lasam pana ce se rumenesc cartofii.

Sunt foarte deliciosi si se servesc calzi cu iaurt si salata de vara.

Pofta buna!

Specific:Iordania

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise