Cartofii se fierb in coaja cca 20 de minute;
Se lasa sa se raceasca apoi se curata si se taie in felii subtiri;
Se asaza intr-un vas termorezistent, uns cu unt;
Separat se amesteca galbenusurile cu faina, adaugand treptat smantana, 100 g cascaval, sare, piper, iar la sfarsit albusurile batute spuma;
Se toarna acest amestec peste cartofi, iar deasupra se presara restul de cascaval ras si bucatile de unt;
Se lasa la cuptor la foc potrivit, cca 20 de minute.
Cartofi cu smantana la cuptor este o reteta practica si delicioasa, utila pentru toate gospodinele si usor de preparat, chiar si pentru cei mai neindemanatici pofticiosi. Cartofii cu smantana la cuptor se servesc ca atare sau in combinatie cu legume fragede, legume gratinate, preparate din carne, in functie de poftele fiecaruia.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise