Cartofii cu smantana la cuptor

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg cartofi mijlocii
  • 50 g unt
  • 150 g cascaval ras
  • 1 lingura cu faina
  • 150 g smantana
  • 5 oua
  • sare, piper

Mod de preparare

Cartofii se fierb in coaja cca 20 de minute;

Se lasa sa se raceasca apoi se curata si se taie in felii subtiri;

Se asaza intr-un vas termorezistent, uns cu unt;

Separat se amesteca galbenusurile cu faina, adaugand treptat smantana, 100 g cascaval, sare, piper, iar la sfarsit albusurile batute spuma;

Se toarna acest amestec peste cartofi, iar deasupra se presara restul de cascaval ras si bucatile de unt;

Se lasa la cuptor la foc potrivit, cca 20 de minute.

Cartofi cu smantana la cuptor este o reteta practica si delicioasa, utila pentru toate gospodinele si usor de preparat, chiar si pentru cei mai neindemanatici pofticiosi. Cartofii cu smantana la cuptor se servesc ca atare sau in combinatie cu legume fragede, legume gratinate, preparate din carne, in functie de poftele fiecaruia.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise