Castraveti si patlagele (gogonele verzi in saramura)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 10 kg castraveti sau gogonele verzi:
  • 5 l saramura, 30 g usturoi, 50 g hrean, 100 g marar, 100 g frunze de vişin.

Mod de preparare

Castraveţii sau gogonelele verzi se spala bine cu multa apa rece, apoi se tin 24 ore intr-o solutie concentrata de sare, astfei incit sa pluteasca oul la suprafata. In acest fel, legumele nu se vor înmuia pe timpul murarii (conservarii). Dupa 24 ore se scot din soluţie, se spala cu apa rece si se asaza in borcane (putini) alternand cu condimentele din reteta. Se toarna saramura fierbinte pregatita dupa, pina la gura vasului. Se raceste, apoi se leaga ermetic. Primele 3-4 zile borcanele cu castraveti sau gogonele verzi se vor pastra la temperatura camerei apoi se vor muta si pastra in locuri uscate si racoroase, lipsite de mirosuri straine (petrol).

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise