Ceafa de porc picanta

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru 4 persoane
  • 4 felii de ceafa de porc de aprox 2 cm
  • 2-3 catei de usturoi
  • pasta de ardei iute(optional)
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Intr-o tigaie de preferinta teflonata se amesteca o lingurita de pasta de ardei (dulce sau iute dupa preferinta) cu putina sare si piper.Se adauga un pahar si jumatate de apa si se pune la fiert.Cand fierbe apa se asaza feliile de ceafa si se face focul mic.In mod normal,apa ar trebui sa acopere 1/2 din carne.Cand apa a scazut la jumatate se intoarce carnea si se adauga cateii de usturoi spalati,cu tot cu coaja.Cand apa a scazut complet se scoate usturoiul si se rumeneste carnea pe ambele parti.Va capata o crusta usor aurie.Atentie sa nu se prajesaca prea tare fiindca se va intari si va primi un gust amarui.Acest fel de mancare este ceva intre gratar si friptura.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise