Cevapi (mici)

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1- 1.kg. karne tocata (700gr. vita 300gr. porc)
  • 2- 2 lingurite de sare(2% din greutatea carni)
  • 3- putina boia si piper
  • 4- grasime pentru a unge plita ( preferabil sau )

Mod de preparare

Carnea tocata se framanta bine cu mana apoi se pune la frigider cateva ore ( cel mai bine este de seara pana dimineata )

Inainte de a praji micii se adauga putina boia si piper dupa gust, se framanta bine, se formeaza bile din amestecul de carne(aprocsimativ 40 de bucati).Pe blat de lucru uns cu ulei in prealabil se ruleaza bilele dandu-le forma de mici (7-8 cm. lungime).

Pe gratarul uns cu slanina sau seu, se aseaza micii si se prajesc.

Se servesc zece mici la o portie, pe pat de ceapa taiata cubulete mici. Se aseaza micii care se presara cu ardei iute zdrobit.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise