Chec bicolor cu alune

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri ulei
  • 12 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 100 g alune nesarate
  • 2 linguri cacao

Mod de preparare

Se separa albusul de galbenus. Se bate albusul bine cu zaharul si zaharul vanilat. Separat galbenusul se bate cu putina sare, apoi se amesteca cu albusul. Se pune uleiul, faina. Stingem praful de copt cu putin otet sau lamaie si turnam peste compozitie. Pregatim tava pentru chec, o ungem cu ulei si o tapetam cu faina. In tot acest timp cuptorul trebuie sa fie incalzit. Turnam compozitia in tava, lasam putin si amestecam cu cacaoa, turnam si asta deasupra Punem alunele deasupra si punem la cuptor.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise