Chec cu ghimbir, caise si prune uscate

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 400 g faina
  • 250 g zahar
  • 100 g unt
  • 200 ml lapte
  • 1 lingurita cu varf ghimbir praospat ras
  • 80 g caise si prune uscate
  • 100 ml cognac
  • 1 fiola esenta rom
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Caisele si prunele uscate le tocam cubulete si le punem sa se inmoaie timp de cateva ore in cognac sau whiskey.

Mixam untul cu zaharul pana devin spuma, apoi incorporam ouale unul cate unul.

Adaugam esenta de rom si bicarbonatul dizolvat in putin lapte. Incorporam faina, ghimbirul ras, un praf de sare si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

La final turnam treptat laptele, avand grija sa punem si caisele si prunele care au stat in alcool.

Coacem checul timp de 60 minute in cuptorul preancalzit la 180°C. Il scoatem dupa acest interval si facem proba cu scobitoarea. Il lasam sa raceasca pe un grilaj, apoi pudram cu zahar.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise