Chec cu ghimbir, caise si prune uscate

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 400 g faina
  • 250 g zahar
  • 100 g unt
  • 200 ml lapte
  • 1 lingurita cu varf ghimbir praospat ras
  • 80 g caise si prune uscate
  • 100 ml cognac
  • 1 fiola esenta rom
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Caisele si prunele uscate le tocam cubulete si le punem sa se inmoaie timp de cateva ore in cognac sau whiskey.

Mixam untul cu zaharul pana devin spuma, apoi incorporam ouale unul cate unul.

Adaugam esenta de rom si bicarbonatul dizolvat in putin lapte. Incorporam faina, ghimbirul ras, un praf de sare si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

La final turnam treptat laptele, avand grija sa punem si caisele si prunele care au stat in alcool.

Coacem checul timp de 60 minute in cuptorul preancalzit la 180°C. Il scoatem dupa acest interval si facem proba cu scobitoarea. Il lasam sa raceasca pe un grilaj, apoi pudram cu zahar.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise