chec cu mac si lamaie

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 220 gr faina
  • 200 gr unt
  • 180 gr zahar
  • 4 oua
  • un praf de copt
  • sare
  • o lamaie mare
  • 3 linguri de mac
  • 3 linguri zahar pudra.

Mod de preparare

Frecati bine zaharul cu unt, adaugati ouale, coaja rasa de la lamaie si jumatate din sucul de lamaie, incorporati faina, praful de copt, putina sare si macul. Turnati in forma de chec tapetata si coaceti 25-30 minute la 180 grade.

Din restul de suc de lamaie preparati o glazura la rece cu 3 linguri de zahar pudra si turnati imediat peste checul scos din cuptor.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise